Als je snel en gemakkelijk je doelgroep wilt bereiken zijn social media onmisbaar. Eén keer per maand een berichtje op Twitter of Facebook plaatsen heeft weinig zin, je doelgroep haakt af. Daarom moet je regelmatig een socialmediabericht publiceren. ‘Daar heb ik toch geen tijd voor’, horen we je nu al zeggen. Daarom hebben we drie handige social media planning tools voor je. Plan alles in en houd tijd over!

Waarom is een social media planning handig? Een planning zorgt voor een vast ritme en er worden genoeg berichten gepubliceerd. Regelmaat is belangrijk voor je doelgroep. Als je volgers zien dat je maanden niets meer op Facebook hebt gezet, vinden ze je niet meer interessant. Daarnaast creëer je voor jezelf een fijn overzicht. Je ziet in één oogopslag wat je allemaal hebt ingepland en wanneer je nog berichten nodig hebt. Onderstaande tools helpen je met het bijhouden van je socialmediakanalen.

Buffer

Buffer is een online tool waarmee je gemakkelijk socialmediaberichten kunt inplannen. Voor elk groot platform, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en Instagram, kun je berichten voorbereiden. Naast het inplannen zie je ook hoeveel retweets, reacties en clicks je bericht heeft gehad. En je kunt ook zien wanneer je volgers online zijn, zodat je goed kunt plannen wanneer je berichten online moet zetten. Doordat de statistieken bijgehouden worden, zie je welke berichten je volgers interessant vinden. Dit zijn waardevolle gegevens waar je zeker iets mee moet doen.

Er is een gratis en betaalde versie beschikbaar. De gratis versie heeft natuurlijk wat beperkingen. Zo kun je maximaal tien berichten per socialmediakanaal vooruit plannen, kan één persoon maar van het account gebruikmaken en inplannen via Pinterest is niet mogelijk. En misschien wel een van de belangrijkste mogelijkheden die je mist met het gratis account zijn de social analytics. De gratis versie is handig om even uit te proberen, maar daarna raden we je aan om over te stappen naar een ander pakket.

Hootsuite

Met Hootsuite plan je gemakkelijk en snel socialmediaberichten in voor Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn. De lay-out van de tool kun je zelf inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld een overzicht maken van al je eigen kanalen en de geplande berichten, maar je kunt ook de berichten van concurrenten erbij zetten of posts over een bepaald onderwerp. Je hebt dan in één overzicht alle relevante informatie. Deze info kun je gebruiken voor je socialposts. Welke onderwerpen zijn populair? Wat doen mijn concurrenten? Je ziet het allemaal. Daarnaast kun je ook analyses maken. In de gratis versie kun je alleen standaard analyses maken, maar in de betaalde varianten draai je uitgebreide analyses. Met het gratis pakket van Hootsuite kun je meer dan met de gratis variant van Buffer. Hoe meer je betaalt, hoe meer je natuurlijk kunt met de tool.

Tweetdeck

Een andere interessante tool is Tweetdeck. In tegenstelling tot bovenstaande tools is Tweetdeck alleen bedoeld voor het inplannen van tweets. Je kunt verschillende kolommen aanmaken met bijvoorbeeld retweets, reacties en hashtags die belangrijk zijn voor jouw branche of concurrenten. Je hebt dan een fijn overzicht van alle zaken die jij relevant vindt. Tweetdeck is gratis en je kunt zoveel tweets inplannen als je wilt. Dit is handig voor bedrijven die vooral actief zijn op Twitter. Helaas kun je met Tweetdeck niets analyseren. Het is echt alleen een handige tool om je social media planning op Twitter goed te organiseren.

Hulp nodig? Bel Tone Content  023 8887361

Welke socialmediatool is geschikt voor jouw bedrijf? Dat bepaal je helemaal zelf. Het hangt af van je wensen en je socialmediakanalen. Heb je hulp nodig met het inplannen van je socialmediaberichten? Of met het maken van socialposts? Bel 023 8887361, we helpen je graag verder!