Heb je weer een goed zakelijk blog geschreven? Stuur het de wereld in! Maar hoe doe je dat precies? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want achter het delen van een blogartikel via social media moet wel een gedachte zitten. Wij helpen je verder!

Ontdek het juiste medium

Voordat je je artikel gaat delen, is het belangrijk uit te zoeken welke socialmediakanalen relevant zijn voor jouw bedrijf. Je moet dan goed weten wie je doelgroep is, want dan kun je er snel achter komen welke kanalen je in moet zetten. Richt je je op jongeren? Dan zijn Facebook en Snapchat interessant. Maar richt je je op zakenmannen? Dan zijn Twitter en LinkedIn betere kanalen. Elke doelgroep gebruikt andere socialmediakanalen, houd daar dus rekening mee. Je kunt bijvoorbeeld ook naar concurrenten kijken. Welke kanalen gebruiken zij? Hoeveel volgers hebben ze? En hoe pakken zij het delen van content aan? Let op: houd het alleen bij kijken, kopieer niets!

Maak de lezer nieuwsgierig

Als je een interessant nieuw blogartikel geschreven hebt, wil je natuurlijk dat iedereen het gaat lezen. Deel niet alleen de titel van de blog plus het linkje, dat is saai en onaantrekkelijk. Schrijf een kort, leuk, prikkelend tekstje over het artikel plus de link erbij. Maak je lezer nieuwsgierig zonder alles van je artikel te verklappen. Schrijf je over een bepaald persoon of bedrijf? Vergeet ze dan niet te taggen en gebruik relevante hashtags. De kans dat je blog gelezen en gedeeld wordt, is hierdoor groter.

Deel je artikel vaker

Je deelt je bericht via social media als je het publiceert. Dat is logisch. Maar deel je het daarna nog een keer? En nog een keer? Als het een interessant en tijdloos onderwerp is, kun je je blogartikel zeker een aantal keren delen. Op Facebook en vooral Twitter verdwijnt je artikel zo snel dat de kans groot is dat niet iedereen het voorbij ziet komen in de tijdlijn. Dus extra aandacht voor een goed artikel vragen, mag zeker. Let wel op dat er genoeg tijd tussen zit en dat je er steeds een andere socialmediatekst bij zet.

Elk medium een eigen tekst

Deel je jouw blogartikel via Twitter, Facebook én LinkedIn? Maak je er dan niet te makkelijk vanaf door op elk medium hetzelfde tekstje te gebruiken. Dat staat onprofessioneel en ongeïnteresseerd. Schrijf bij elk medium een apart inleidend tekstje over jouw blogpost. Bij Twitter kan het kort en krachtig, bij LinkedIn houd je het zakelijker en bij Facebook kan het wat langer en losser. Besteed hier net zoveel aandacht aan als het bedenken van de kop van je artikel. Deze tekst is belangrijk, want die zorgt er uiteindelijk voor of een lezer gaat klikken of niet.

Beloon collega’s

Kom je een leuk artikel van een collega-blogger tegen dat perfect bij jouw branche past? Deel het dan met je doelgroep. Die collega-blogger zal het enorm waarderen en je voorziet je volgers weer van interessante nieuwe content. Als je vaker relevante artikelen deelt van anderen, zul je zien dat zij dat ook sneller met jouw artikelen gaan doen. Een win-winsituatie!

Wil je meer weten over het delen van je blogartikel? Of wil je graag een zakelijk blog beginnen, maar weet je niet hoe? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!