Haast alle grote bedrijven houden zich ermee bezig: corporate blogging. Gevestigde namen als Google en Starbucks gebruiken hun blog om het grote publiek te informeren over het wel en wee binnen hun branche. Het is een relatief goedkope en laagdrempelige manier van communiceren, waarmee je snel veel mensen kunt bereiken.

En dat is nu juist waar veel startende ondernemers met (vaak) kleine budgetten naar op zoek zijn. Voet aan de grond krijgen in de markt, zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten. Voor start-ups en MKB’ers is bloggen daarom een slimme manier om de doelgroep te bereiken.

Een blog kan over van alles gaan: van informatie over een nieuw product tot commentaar op een maatschappelijke ontwikkeling. Een pensioenadviseur zal in zijn blog zijn licht laten schijnen op de ontwikkelingen in de pensioenwereld. Een bedrijfje dat zorgproducten maakt, zal bloggen over de zorgsector.

Door de blog vervolgens te delen via sociale media zoals LinkedIn en Twitter, heb je direct een groot bereik. Een netwerk aan volgers is daarmee gelijk een potentieel klantenbestand.