Anno 2015 is het belangrijker dan ooit dat je je doelgroep laat zien wie je bent en vooral: welke kennis je in huis hebt. Juist als accountant, advocaat of notaris biedt online kennis extra voordelen. Waarom? 

De kracht van content

De tijd dat je als ondernemer hoge ogen gooide met een strakke maar statische website en een goed ontworpen visitekaartje is voorbij. Voordat een klant met jou in zee gaat wil hij of zij vooraf weten of je betrouwbaar bent, kundig en in staat om aan zijn of haar specifieke vraag te voldoen. Dat doe je niet door te zéggen dat je een expert bent in je vakgebied, maar door het te laten zíen.

Voorbeeld:

Een werkgever heeft een conflict met een werknemer en zoekt naar een adviseur die hem in deze strijd kan bijstaan. Hij wil iemand die verstand heeft van de juridische aspecten, maar ook een dienstverlener die ervaring heeft met het probleem waar hij mee kampt. De aanbieder die hij kiest post op zijn website regelmatig blogs waarin hij arbeidsrechtelijke conflicten uit de praktijk beschrijft en analyseert. De heldere teksten overtuigen de werkgever dat dit de adviseur is die geschikt is voor zijn vraag. 

Juist accountants, advocaten en notarissen

Heb je je als accountant, advocaat of notaris wel eens verdiept in online marketing, dan weet je dat dit juist voor jouw branche een geldrovende onderneming is. De keywords waarmee je bedrijf bij Google in de kijker speelt, zijn populair binnen dit vakgebied en dus kostbaar. Om online succes te hebben zonder te diep in de buidel te tasten, is goede en regelmatige content essentieel. Google is namelijk dol op unieke en regelmatig gepubliceerde content en zal je hoger in de lijst van zoekresultaten plaatsen wanneer je je content goed bijhoudt. De zoekmachinegigant is echter wel kritisch en komt met een hele lijst aan eisen waaraan goede content moet voldoen. Om je een idee te geven: Google houdt van begrijpelijke, converterende en efficiënte taal, enkele sleutelwoorden die in regelmatig in de tekst voorkomen en een geschikte lengte hebben van vijfhonderd tot achthonderd woorden.

Google Ad Words voor een kleine prijs

Met een unieke en goede content doe je het niet alleen goed in de zoekresultaten, het biedt ook de mogelijkheid om tóch Google Ad Words te gebruiken. Sinds je eigen teksten publiceert over een specifiek onderwerp, kun je namelijk dat onderwerp als keyword gebruiken om mensen naar je website te leiden. En deze keywords zijn in de meeste gevallen natuurlijk een stuk voordeliger dan woorden als ‘advocaat’, ‘notaris’ of ‘accountant’.

Voorbeeld:

De arbeidsrechtadviseur uit het hierboven beschreven voorbeeld wil graag Google Ad Words inzetten om meer bezoekers, en dus klanten, te genereren. Het liefst zou hij bovenaan de resultatenlijst komen wanneer iemand op Google naar ‘arbeidsrecht adviseur’ zoekt, maar dat is prijzig. Om de hoge kosten te omzeilen besluit hij in te zetten op de onderwerpen van zijn dienstverlening: ontslag, conflict werkgever/werknemer, arbeidsconflict. Over elk onderwerp schrijft hij een blog waarbij hij ervoor zorgt dat deze sleutelwoorden prominent aanwezig zijn. De kans dat zoekopdrachten met deze keywords naar zijn website leiden, is nu groot.

Lees meer over het inzetten van kennis op het internet.