Verbeter je content
Voor veel bedrijven is hun website een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. De vraag is hoe je dit marketinginstrument zo effectief mogelijk inzet. In elf artikelen gaan wij vertellen waar je op kunt letten tijdens contentcreatie.
Content op je website is cruciaal voor de naamsbekendheid van je bedrijf, de juiste branding en het verhogen van je potentiële afzet. Toch zien wij vaak dat de kwaliteit van content beneden peil is. De tekst op de website heeft geen duidelijk doel. Of er zijn juist te veel doelen. De boodschap is niet concreet, waardoor het voor de bezoeker van de website niet duidelijk is wat hij leest. Vakjargon is ook zo’n bekend probleem. Je boodschap wordt saai, onduidelijk en vooral niet authentiek. Hier verlies je klanten mee. En dat kun je voorkomen!
In een reeks van elf blogposts helpen we je op weg naar effectieve content voor op je website. Dit alles met het doel om bestaande en potentiële klanten een helder verhaal te vertellen én dit verhaal te laten onthouden. De onderwerpen van blogs die we de komende maanden gaan posten:
- Denk na “Gebruik een contentraamwerk”
- Onderzoek “Doe aan zoekwoordanalyse.”
- Open “Schrijf wat je doet, hoe je dat doet en waarmee je dat doet.”
- Authenticiteit“Combineer schrijftaal met spreektaal.”
- Leesplezier “Zorg voor een prettig ritme in je teksten.”
- Concreet “Verlos je website van holle termen.”
- Leesbaar “Is je tekst nog leesbaar nadat je enthousiast met keywords in de weer bent geweest?”
- Verwennen “Biedt interessante actuele content. Plaats het in de context van jouw bezoekers. Verwijs.”
- Controle “Binnen je branche of vakgebied, maar vooral ook door iemand van daarbuiten.”
- Succesverhalen “Voorbeelden van effectieve content.”
- En verder “Je content staat. Wat nu ….?”
Het schrijven van een goede en effectieve tekst is niet moeilijk. Wel is het belangrijk om er goed over na te denken en het serieus te nemen. Wij kunnen het weten, want we doen niets anders. Tot de eerste post “Wat is de belangrijkste boodschap? Voor wie? Wat wil je ermee bereiken?”