Dat contentmarketing belangrijk is voor ondernemers hebben wij hier meerdere malen beschreven. Maar de vraag wanneer bepaalde content online wordt gezet, is tot nu toe onderbelicht gebleven. Een goede timing van contentmarketing is minstens zo belangrijk.

De klant en zijn stemming

Of de timing goed is, hangt af van de klant en zijn stemming. Is de klant puur aan het oriƫnteren of wordt er al serieus nagedacht over de koop van een product of dienst? Of is de klant al bijna zover om producten of diensten af te nemen en heeft hij gedetailleerde vragen? In al deze fasen heeft de klant behoefte aan andere content.

Ook de gemoedstoestand van de klant speelt een rol. Is de klant ontspannen of juist diep geconcentreerd? Heeft hij of zij haast of is er tijd om content rustig te bekijken of lezen? Het gaat erom dat voor al deze gevallen passende content wordt geboden. De klant moet afhankelijk van zijn bui en positie in het proces kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld een ontspannen You Tube filmpje of een wetenschappelijk artikel.

Locatie is goede indicator

Hulpmiddel om te bepalen in welke gemoedstoestand een klant verkeert, is het datagebruik. De locatie waar iemand zich bevindt, is een goede indicator om te bepalen of iemand weinig of veel aandacht heeft. Is de klant s’ochtends vroeg te vinden in de metro of trein? Dan wil hij op dat moment nieuws tot zich nemen. Een klant die zich op zaterdagmiddag in de Kalverstraat bevindt, heeft op dat moment meer behoefte aan meer ontspannen content. Ook de social media platforms waarop een klant actief is, kunnen een indicatie geven. Pas je timing van contentmarketing hierop aan. Het is algemeen bekend dat Facebook in de middag beter bezocht wordt. Twitter wordt door ondernemers doordeweeks meer gebruikt dan in het weekend. LinkedIn wordt meer professioneel gebruikt en vraagt dus om zakelijke content.

Houdt de actualiteit in de gaten

Speel tenslotte in op bepaalde gebeurtenissen. Een evenement of beurs die van belang is voor jou product biedt kansen om meer lezers voor je content te genereren. Ook de actualiteit speelt een rol. Nieuws dat te maken heeft met jouw product of dienst, biedt kansen voor goede en pakkende content. Timing is everything!

bron: Adformatie