Creativiteit. De ene keer hebben we er te veel van en de andere keer te weinig. Juist op de momenten dat je goede en toffe ideeën nodig hebt, ben je inspiratieloos. Zo kan bijvoorbeeld het bedenken van een blogonderwerp soms langer duren dan je van tevoren ingepland hebt. Daarom hebben wij een aantal blogtips om je te helpen bij je inspiratieloze blogmomenten. 

Abonneer je op nieuwsbrieven

Veel vakbladen en websites versturen regelmatig nieuwsbrieven. Het is verstandig om je op verschillende titels te abonneren die voor jou interessant kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Frankwatching, Accountant.nl en Emerce. In een nieuwsbrief staan vaak veel onderwerpen die je weer op ideeën kunnen brengen. En je hoeft er eigenlijk niets voor te doen. Eén keer je mailadres achterlaten en alle inspiratie komt zo in je mailbox!

Word lid van LinkedIn-groepen

Tegenwoordig zijn er veel LinkedIn-groepen waar kennis met elkaar gedeeld wordt. Lid worden van zo’n groep kan je ook helpen om uit de inspiratiedip te komen. Zoek groepen die bij jouw vakgebied passen en word lid. Kijk wat de leden bezighoudt en speel daar met je blog op in. Misschien kun je je content ook in de groep delen.

Houd Twitter in de gaten

Twitter is tegenwoordig iets minder populair, maar toch verschijnen er dagelijks nog heel veel tweets. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer in de week je feed bekijken of er nog interessante ontwikkelingen zijn in jouw Twitter-netwerk. Je zou ook zelf tweets eruit kunnen gooien waarin je bijvoorbeeld vraagt wat mensen graag willen lezen of wat hen bezighoudt. Als je geluk hebt, krijg je een aantal reacties en heb je weer blogonderwerpen.

Kijk bij concurrenten (écht alleen maar kijken!)

Het kan nooit kwaad om te onderzoeken wat je concurrenten allemaal online uitspoken. Hebben ze een zakelijk blog? Waar schrijven ze zoal over? Welke onderwerpen scoren bij hen? Hoe delen ze die blogs op social media? Het zijn vragen die je beantwoord krijgt door op sites van je concurrenten te kijken. Houd het wel alleen bij kijken, neem geen inhoud over, want dat is plagiaat. Daar wordt niemand blij van! Geef een eigen draai aan hetzelfde onderwerp. Vraag jezelf af wat jij kunt toevoegen en maak er wat moois van.

Vraag je collega’s

Stop met snel lunchen achter je computer en ga lekker met collega’s eten. Dit is een mooie kans om het gesprek met hen aan te gaan. Stel hen bijvoorbeeld vragen als: ‘Wat valt je op?’ ‘Waar wil je graag meer over weten?’ ‘Wat houdt jou bezig?’ Als je deze vragen stelt, krijg je misschien nieuwe ideeën voor een blog. Je kunt ook vertellen dat je geen bloginspiratie hebt, wie weet kunnen ze je er mee helpen! Daar zijn collega’s uiteindelijk toch ook voor?

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je blog? Bel 023 8887361 en we helpen je graag verder!