Een landingspagina is hét visitekaartje van je website. Deze pagina moet bezoekers overtuigen van jouw product of dienst. Een goede converterende landingspagina is overzichtelijk, wekt vertrouwen en bevat een call-to-action. Het klinkt gemakkelijk, maar veel bedrijven gaan toch nog de mist in. Om je te helpen, hebben we vijf goede voorbeelden voor je.

Wat is een landingspagina?

Als iemand op een banner klikt of iets zoekt in bijvoorbeeld Google, dan kan die persoon op een landingspagina terechtkomen. Het is dus de pagina waarop de bezoeker je website binnenkomt. Nu je dit weet, laten we je voorbeelden zien met enkele tips.

Call-to-action

Je wilt natuurlijk dat de bezoekers actie ondernemen. Een call-to-action heeft de meeste invloed op de conversie, daarom moet deze duidelijk en opvallend zijn. Dropbox heeft dit goed begrepen. De blauwe knoppen vallen meteen op en de bezoeker weet wat hij moet doen.

Landingspagina_Dropbox

Maak kiezen makkelijk

Iemand die online iets zoekt, vindt het al lastig genoeg om ook daadwerkelijk te vinden wat hij nodig heeft. Daarom moet je het de bezoeker zo makkelijk mogelijk maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door meerdere producten die je aanbiedt, op een pagina naast elkaar te zetten en één product te labelen in een andere kleur. Hierboven zet je bijvoorbeeld de titel ‘bestseller’, ‘best gewaardeerd’ of ‘aanbieding’. Zo voorkom je keuzestress bij je bezoeker. Webhostingbedrijf Strato weet hun potentiële klanten te overtuigen.

landingspagina_strato

Foto’s van mensen

Afbeeldingen zijn onmisbaar voor je landingspagina. Maar wat voor afbeelding moet je gebruiken? Een foto van een persoon of meerdere personen is een aanrader. Mensen kijken graag naar mensen. De aandacht van de bezoeker wordt er meteen naartoe getrokken. En vooral als de personen op de foto ook blij kijken en vertrouwen uitstralen. Independer doet het slim door hun medewerkers op de website te zetten. Zo weet je ook meteen wie er werkt en dat wekt vertrouwen. Ook hebben ze een goede call-to-action op de pagina.

landingspagina_independer

Gebruik bulletpoints

Als een bezoeker op je site komt, wil je deze niet afschrikken. Houd daarom je landingspagina zo rustig mogelijk. Vermijd grote lappen tekst, opvallende links en verwijzingen naar andere websitepagina’s. Maar maak juist gebruik van bulletpoints, witregels en houd de tekst zo kort en bondig mogelijk. De ‘What’s in it for me’-vraag wordt met bulletpoints meteen beantwoord. Deze bolletjes of vinkjes helpen je belangrijke informatie overzichtelijk en compact te presenteren. Knab gebruikt drie vinkjes om de klant over te halen een rekening bij ze te openen.

landingspagina_knab

Kort conversieformulier

Een hele waslijst aan vragen, vullen bezoekers nooit in. Houd daarom je conversieformulier zo kort mogelijk. Stel alleen de belangrijkste vragen, zoals naam, email en telefoonnummer. Maak ook duidelijk waarom bezoekers deze gegevens achter moeten laten en geef aan wat je ermee gaat doen. Team Nijhuis heeft een kort formulier. Je hoeft geen onnodige informatie in te vullen en je weet dat ze binnen 24 uur contact met je opnemen.

landingspagina_teamnijhuis

Schakel hulp in

Wil je ook goede landingspagina’s inzetten? Laat ons je helpen bij het schrijven, vormgeven en/ of technisch ontwikkelen.

landingspagina laten maken