‘Hoe aardiger Google je vindt, hoe beter je zichtbaar bent voor je doelgroep’. 

Je informatie kan nog zo waardevol zijn, als niemand het ziet heb je er niets aan. Het draagt niet bij aan je naamsbekendheid en potentiële klanten weten je niet te vinden. Een goede SEO-strategie is niet in een uurtje gemaakt. Wel kunnen deze tips je op weg helpen.

1. Techniek

Als het aan Google ligt is je website razendsnel en is de code die achter je platform schuilgaat ‘clean’. Dat kan lang niet elke schrijver, dus adviseren wij eens contact op te nemen met je webbouwer om te vragen om een analyse van je website.

2. Lengte

Google waardeert teksten die niet te kort en niet te lang zijn. Een webartikel is geen sms-bericht en evenmin een leesboek. De gulden middenweg dus, al wordt er over getwist om hoeveel woorden we het dan precies hebben. Wij nemen een brede marge en zien een geschikte tekst het liefst 400 tot 800 woorden bevatten. Meer is natuurlijk niet verboden, maar zorg dan wel dat de content uniek is en nieuwe informatie bevat. Van herhaling en te veel citaten is Google geen fan.

3. Zoekwoorden

Wil je meer weten over een onderwerp, dan tik je op Google de sleutelwoorden in die dat onderwerp het beste benaderen. Om de tekst op jouw website hoog in de organische zoekresultatenlijst te krijgen, is het raadzaam om rekening te houden met de woorden waarop jij gevonden wilt worden. Hoe doe je dat? Door deze te verwerken in je tekst. Pas wel op: ga je te veel strooien met deze zoekwoorden, dan ziet Google het als spam en zul je verdwijnen uit de resultatenlijst.

4. Kop en subkop

Een goede titel (h1 in de code) doet het niet alleen goed bij de lezer, ook Google houdt van een goede kop. Om goed gevonden te worden is het zaak dat je aan het begin van de titel het zoekwoord opneemt. Dat beperkt je misschien in je creativiteit, maar je krijgt er wel bezoekers voor terug. Met subkopjes (h2 of g3) verhoog je de leesbaarheid van je tekst. Dat wordt gewaardeerd door je lezer en dus ook door Google.

5. Links

Google vindt het fijn als er op het net verbanden worden gelegd tussen relevante bronnen. Linken naar andere websites die verband houden met je content is dus zeker een aanrader. En andersom. Want of je nu wil of niet: hoe aardiger Google je vindt, hoe beter je zichtbaar bent voor je doelgroep.