Maak dan echt connectie met je doelgroep.

Zo nu en dan krijgen wij telefoontjes met de vraag: “Ons bedrijf, ons merk, onze website moet hoger komen in de zoekresultaten van google, oftewel kunnen jullie ons helpen met hoger komen in zoekmachines? En dan vooral organisch (SEO).

Hoger in google kan

Het belangrijkste is dat je écht connectie met je doelgroep maakt. Dat je hen helpt bij het oplossen van de klantvraag. Dat lijkt moeilijk, maar dat valt best mee. Het geven van advies, tips en kennisoverdracht is tenslotte wat je iedere dag voor je klanten doet. En dit ga je nu ook doen maar dan via je online kanalen. Het mooie is namelijk dat zoekmachines voor hun bezoekers op zoek zijn naar die informatie. Namelijk de informatie waar de zoeker het meeste baat bij heeft. Jouw potentiële en bestaande klanten. Maar wat is nou eigenlijk jouw vraag?

De vraag achter de vraag

Om tot de juiste connectie te komen, moeten we eerst vaststellen wat jij nou eigenlijk bedoelt? Hoger in google? Nee, je wil dat je doelgroep beter en eerder in aanraking komt met je dienstverlening of product via internet. Meer conversie en dus meer omzet uit je online kanalen. Ok mooi, dat kan. Helaas is het resultaat afhankelijk van meer dan alleen de termen SEO en SEA. Je moet er daadwerkelijk iets voor doen. Je moet namelijk echt connectie maken met je doelgroep. En dan ook nog eens precies diegene die bij je product past. We beginnen bij het begin.

Door wie wil je gevonden worden?

Je start met het beschrijven van de product/marktcombinatie. Wie wil, wat kopen en waarom, hoe en wanneer. Zodra je dat hebt opgeschreven en gekoppeld aan de doelstellingen, gaan we bekijken waar deze doelgroepen zich bevinden. Welke social netwerk groepen, forums, online media enzovoort enzovoort gebruiken ze. Ook zoekmachines horen hierbij. Want daar kan je uit de massale gebruikers jouw doelgroep vinden. Maar hoe vinden ze jou?

In contact

Nu we inzicht hebben in wie, wat wil weten. Kunnen we connectie gaan maken met je doelgroep. Voornamelijk door jezelf en je kennis beschikbaar te stellen aan het publiek. We gaan (online) advies geven op concrete vragen van klanten. Die vragen gaan we formuleren en voorzien van antwoorden. Concrete antwoorden, zodat je doelgroep aan de slag kan. Door bijvoorbeeld ontwikkelingen in je vak uit te leggen. De voor- en nadelen voor je (potentiele) klanten te duiden. We geven aan dat er vragen gesteld kunnen worden, dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Allemaal om de klant de helpende hand te bieden. In het algemeen, maar ook in die van jouw dienstverlening. Al met al geeft dat vertrouwen en gaat de bezoeker jouw hulp inschakelen wanneer hij dat echt nodig vindt.

Partijen waarvan ik vind dat ze het heel goed doen

Dirkzwager, Deloitte, Gamma, Albert Heijn en Ikea allemaal bedrijven die een filosofie hebben van delen. Van service en innovatie. Niet bang zijn kennis weg te geven, maar te gebruiken. Kijk maar eens op hun corporate blogs. Hele heldere en zinvolle informatie waar ze vele klanten mee binden. En terecht!

Wees gerust! Google werkt niet anders voor kleinere bedrijven

Gelukkig zien we steeds meer en meer bedrijven kennis delen en inzetten om (potentiele) klanten te helpen. Gelukkig, want de algoritmes van zoekmachines werken precies hetzelfde voor grote als kleine bedrijven. Het gaat er alleen maar om wat je doet en hoe intensief je eraan werkt.

Excuus, weer een praatje voor

Weer een praatje voor het delen van informatie via je online kanalen. Sorry het is nodig, want zo veel bedrijven zijn er nogsteeds niet serieus mee gestart. Of houden het niet vol. Dat vind ik zonde. Voor de consument en de aanbieder.

Voor ondersteuning bij het maken van de juiste content neem contact met ons op via 023 8887316